Dagens positioneringsteknik kan rikta reklam men inte rädda liv

Anmäl dig längst ner på sidan!

Fredagen den 29 mars klockan 14.00 presenterar Kista Science City intressanta utmaningar och nya lösningar inom Public safety – ett mycket viktigt område för en hållbar smart stad.

Drygt 70% av världens 112-samtal kommer från en mobiltelefon. Positioneringen utförs med en teknik som inte kan hitta människor som av olika anledningar inte själva kan meddela sin position (korrekt gatuadress, våningsplan, lägenhetsnummer, osv). 10 000 människor dör årligen enbart i USA på grund av denna omständighet. Även i Europa och övriga världen dör människor av samma orsak.

I en nära framtid kommer allt fler människor bara använda mobiltelefon, bo i allt större städer med allt högre byggnader, vilket ökar kravet på räddningstjänsten att snabbare hitta nödställda inomhus.
Det behövs fler och bättre lösningar och forum för samarbeten för att säkra den smarta staden.

Vi presenterar därför initiativet Kista112 som en del av Urban ICT Arena. Målet är att skapa världens första öppna internationella 112 test- och co-creationcenter för IP- och mobilkommunikation.

Vi presenterar även ett nytt patenterat innovativt 112-system för exakt mobil inomhuspositionering både horisontellt och vertikalt i byggnaden. Systemet är utvecklat av Eli Technology Inc.

På scenen:

Johan Ödmark, VD Stiftelsen Electrum modererar seminariet och pratar om Kista112
Peter Woodford, VD och grundare av Eli Technology Inc samt ny Urban ICT Arena Supporting Partner. Peter pratar om utmaningarna inom 112/911 branschen och behovet av nya lösningar
Sandor Albrecht, Vice President RISE pratar om behovet av mer kunskap om området Public Safety som en viktig del av den digitaliserade smarta staden.

OBS! Seminariet är i huvudsak på engelska

Var: Bygget, Norrlandsgatan 11, 111 43 Stockholm (Google Maps)
När: Fredag den 29 mars, 2019

13.30 Dörrarna öppnar för registrering
14.00 Börjar seminariet
15.00 Slutar seminariet

Stanna gärna på minglet som börjar direkt efter seminariet. Vi bjuder på öl, vin och alkoholfritt samt snittar och annan plockmat som tilltugg. En skön avrundning på veckan.

16.00 Stänger vi dörrarna för dagen.

Kontakt: Hans Siljebäck, alt 0708–231028

Anmäl dig här!