Anna König Jerlmyr ny styrelsemedlem i Electrum

Vi är glada över att ha  fått Anna König Jerlmyr som vice ordförande till Electrums styrelse. Anna är Stockholms stads finansborgarråd sedan valet.


På frågan om hur hon ska vara med och främja ett mer innovationsvänligt Stockholm svarar Anna:

– Med ett ledarskap och en tydlig agenda ska Stockholm växa och vara möjligheternas stad. Stockholm är idag känd för att vara modern och innovativ, och därför måste vi fortsätta arbeta med detta och skapa fler möjligheter för företag och för nya idéer att växa. (Citat från stockholm.se)

Den 30 november 2018 valdes Anna till ordförande för Eurocities. Ett nätverk bestående av 135 städer i Europa som arbetar för att städernas förutsättningar ska spela större roll när det beror arbetet för EU när de tar fram en ny lagstiftning, eller för att underlätta för städers utveckling, klimatomställning och tillväxt.

– Vi är övertygad om att Annas engagemang och kontaktnät kommer bli en stor tillgång för Stiftelsen Electrum. Stockhoms stads engagemang är helt avgörande för samarbetet hos oss, säger Johan Ödmark VD Stiftelsen Electrum och Kista Science City.

Article written by Kista Science